Sudy Berthomieu

Sudy Berthomieu

Nejprodávanější

Bordeaux 225 L

Bordeaux Transport 225 l
Bordeaux Transport Thin 225 l
BORDEAUX CHÂTEAU FERRÉE
BORDEAUX CHÂTEAU

Burgundy 228 L

BURGUNDY EXPORT
BURGUNDY CAVEAU

Speciální sudy

300 l
350 l
400 l
450 l
500 l

Americký dub

BORDEAUX TRANSPORT 225 l
BURGUNDY EXPORT 228 l
450 l
265 l
500 l
300 l
400 l

Hybridní sudy

Bednářství Berthomieu nabízí také řadu amerických dubových sudů vyrobených z vybraných amerických kmenů nejvyšší kvality, které byly přirozeně zušlechtěny na čerstvém vzduchu. Pro tyto sudy používá Berthomieu svou tradiční metodu ohýbání parou.

BORDEAUX TRANSPORT - HYBRIDE 225 l
BURGUNDY TRANSPORT - HYBRID 228 l
300L - HYBRIDE

Výběr dřeva z nejlepších lesů

Sudy Berthomieu Ermitage se vyrábějí z kmenů, které prošly přísným výběrem.  Každý sud je vyroben z dubů, které vyrostly v lesech: Nevers, Allier, Vosges nebo Centrální Francie.

Záruka zpětné vysledovatelnosti lesa je pro výrobce sudů prvořadá.  Vliv terroir lesa na dřevo je srovnatelný s vlivem terroir vinice na víno.  Pro dobré technické zvládnutí produktu je nezbytné, aby výrobce znal rok od roku přesný původ dřeva.

Díky vlastním lisovnám, které produkují 100 % dřeva, si Tonnellerie Berthomieu Ermitage může být jista naprostou pravidelností dodávek kvalitního dřeva. 

Kusy dřeva používané na výrobu sudů Berthomieu se nechávají přirozeně zrát na čerstvém vzduchu ve dvorech bez jakéhokoli znečištění po dobu nejméně 24 měsíců, v případě sudu Ermitage až 36 měsíců.

NEVERS - jemné zrno

Lehká struktura; hladkost; svěžest.

Nevers zahrnuje skupinu lesů v okolí Nevers (v departementu Nièvre ve střední Francii), oblast mírně zvlněných kopců a bohatých, vlhkých půd. V Nevers se pěstují vysoké a rovné stromy s pravidelným zrnem. Převládajícím druhem je dub roburský (Quercus Robur). Dub z Nevers se pozná podle toho, že má hustou strukturu. Vínu dodává menší strukturu než dub z lesa Allier, ale dodává mu příjemnou jemnost. Kvalita dubu z Nevers je rovněž oceňována pro jeho schopnost zachovat přirozené napětí a svěžest vína.

ALLIER - jemné zrno

Jemnost; třísloviny a struktura; délka závěru.

Les Allier nese své jméno podle departementu, ve kterém se nachází. Ačkoli Allier sousedí s jižní částí Nevers, jeho terroir je zcela odlišný. Zrno dubu z Allier bývá těsnější než v ostatních lesích. Respektuje ovoce a zároveň mu dodává jemnost, třísloviny a strukturu. Delší zrání v sudu z dubu Allier přináší lesk na patře a vynikající délku.

VOSGES - středně jemné zrno

Měkkost tříslovin, šťavnatost, tělo, svěžest.

Lesy VoSGES se rozprostírají na severovýchodním okraji Francie, v blízkosti německých hranic. Duby, které zde rostou v této hornaté oblasti, jsou ve srovnání s ostatními francouzskými duby vyšší a mají středně jemné zrno. Vosgeský dub má tendenci zjemňovat třísloviny a dodává vínu bohatost na patře. Je vynikající volbou pro dodání svěžesti vínu.

TONNELLERIE pant 131 c-min

Jedinečný výrobní proces:

Bednářství Berthomieu-Ermitage používá k tvarování svých sudů jedinečnou techniku ohýbáním párou. To přináší dřevu řadu výhod:

• Intenzivní působení páry má na dřevo konečný "čisticí" účinek, který pomáhá odstranit hořké třísloviny: výzkum provedený v roce 2014 společností Laboratoire Exact prokázal, že po ošetření párou se množství elagitanninů ve dřevě snížilo o 94 %.

• Toto ošetření parou lehce rozšiřuje póry dřeva, což umožňuje závěrečnému vypalování lépe proniknout do struktury dřeva.

• Díky metodě předehřátí parou je následně možné přejít do pomalé a šetrné fáze vypalování, která respektuje a zachová původní typicitu vína.

Specialista pro tento produkt

Ing. Mgr. Lenka Fikerová, MBA

tel: +420 737 113 095

lenka@vvtech.cz

Sud si můžete sestavit přesně na míru vínu, které chcete vytvořit. Zavolejte mi a pobavíme se o odrůdě, co chcete vínu dodat a kam ho chcete posunout. Vybereme spolu především druh dřeva z konkrétního lesa, které bude pro výsledek nejlepší. Dále pak intenzitu vypálení sudu. Vaše logo je již samozřejmostí.