Sudy Ermitage

Sudy Ermitage

Nejprodávanější

Bordeaux 225 L

Bordeaux Transport 225 l
Bordeaux Transport Thin 225 l
BORDEAUX CHÂTEAU FERRÉE
BORDEAUX CHÂTEAU

Burgundy 228 L

BURGUNDY EXPORT
BURGUNDY CAVEAU

Speciální sudy

300 l
450 l
350 l
500 l
400 l
600 l

Sudy Cigares

320x386 CIGARE 265 L-min
CIGARE 265 L
320x386 CIGARE 300 L-min
CIGARE 300 l

VELKOOBJEMOVÉ SUDY

Společnost Tonnellerie Ermitage  se nachází v srdci bednářské oblasti Francie, nedaleko Cognacu, a disponuje jednotkou, která se zabývá koncepcí a výrobou velkoobjemových sudů.

Tato dílna disponuje za více než třicet let svého působení dovednostmi a zkušenostmi, které jsou specifické pro výrobu těchto prestižních produktů. Od výběru vhodného dubového dřeva až po konečnou instalaci ve sklepě s individuálním přístupem ke každému projektu.

Příprava zakázky

U každé zakázky se na místě provádí kompletní a individuální analýza technické proveditelnosti. Příslušenství se určuje v závislosti na plánovaném využití nádrže vinařem. Po dokončení technické dokumenace je vypracován podrobný plán projektu a cenový odhad. Po vzájemném odsouhlasení může výroba nádrže začít.

Toustování

Po počátečních etapách sestavování nádrže (ohýbání dřeva, spojování, sestavení růžice) je toustování nejdůležitější fází výroby, spojující odbornost/dovednost bednáře s citlivostí vinaře.

Je to také mechanický prostředek umožňující ohnutí každé dýžky pomocí kombinovaného působení tepla a vody. Využitím stejné techniky jako při výrobě barikových sudů dochází po postupném dosažení správné teploty k několikahodinovému vypalování. Během této fáze výroby teplo proniká do hlouby dřeva, aby z něj uvolnilo subtilní aromata.

Nádrže

Každá nádrž je jedinečným výtvorem, kterým sklepmistr vyjadřuje svou osobnost. Ať už jsou určeny k uchovávání vína nebo alkoholu, k vinifikaci nebo zrání, uzavřené nebo otevřené, k použití ve Francii nebo v zámoří, naši bednářští mistři dokáží vyhovět potřebám všech našich klientů.

Velkoobjemové sudy

Na základě našich dlouholetých zkušeností a pověsti našich spokojených odběratelů vybíráme ty nejlepší oblasti našich lesů a z nich tu nejkvalitnější kulatinu. Velké množství dřeva na skladě je pro nás zárukou ideálního zrání suroviny a výrobní kontinuity. Koncept velkoobjemových sudů Ermitage je přizpůsoben každé poptávce, ať už se jedná o víno či alkohol.

Příslušenství

Každá nádrž je jedinečným výtvorem, kterým sklepmistr vyjadřuje svou osobnost. Tyto na míru vyráběné nádrže lze přizpůsobit veškerým individuálním požadavkům díky širokému výběru příslušenství.

Výběr dřeva z nejlepších lesů

Sudy Ermitage se vyrábějí z kmenů, které prošly přísným výběrem.  Každý sud je vyroben z dubů, které vyrostly v lesech Bertranges nebo Troncais.

Záruka zpětné vysledovatelnosti lesa je pro výrobce sudů prvořadá. Vliv terroir lesa na dřevo je srovnatelný s vlivem terroir vinice na víno.  Pro dobré technické zvládnutí produktu je nezbytné, aby výrobce znal rok od roku přesný původ dřeva.

Díky vlastním lisovnám, které produkují 100 % dřeva, si Tonnellerie Berthomieu Ermitage může být jista naprostou pravidelností dodávek kvalitního dřeva. 

Kusy dřeva používané na výrobu sudů Ermitage se nechávají přirozeně zrát na čerstvém vzduchu ve dvorech bez jakéhokoli znečištění po dobu nejméně 36 měsíců.

BERTRANGES - husté a těsné zrno

Jemné třísloviny; čistota.

Bertranges je jediný celistvý les o rozloze 8 000 hektarů v regionu Nevers. Na rozdíl od ostatních lesů v Nevers se v Bertranges vyskytují převážně duby Petraea, které v příznivých podmínkách regionu rostou těsně vedle sebe a mají hustou strukturu. Bertranges má jiný terroir než zbytek oblasti Nevers. Stromy rostou pomaleji než v jiných oblastech. To dodává vínu příjemně jemné tříslovinyHlavní charakteristikou dubů Bertranges je čistota a jemné třísloviny.

TRONCAIS - extra jemné zrno

Jemné dubové aroma; přesná struktura; silné třísloviny; prodloužené zrání v sudech.

Tronçais je symbolem atlantského dubového lesa, mýtického lesa, do kterého se vstupuje s úctou. Tento les o rozloze 10 500 hektarů je dnes proslulý nejen charakteristickými vlastnostmi svých dubů, ale také svou historií. Zejména díky zavedení přísných pravidel pro kácení a řezání se Tronçais na popud Colberta v 17. století stal nejkrásnějším dubovým lesem ve Francii.

Hluboká a bohatá hlinitá půda v oblasti Tronçais je ideální pro duby, které tvoří 93 % všech dřevin, z toho 90 % jsou přisedlé duby. Bohatství lesa Tronçais, které úzce souvisí se silným vlivem oceánského klimatu, je dáno pravidelností růstu stromů. Výborné podmínky pro pěstování umožňují dubům růst v přímé linii s malou boční expanzí, což vede k mimořádně hustému zrnu. Hlavními charakteristikami vín z dubů Tronçais jsou jeho jemné aroma a mimořádně přesná struktura.

TONNELLERIE pant 131 c-min

Jedinečný výrobní proces:

Bednářství Berthomieu-Ermitage používá k tvarování svých sudů jedinečnou techniku ohýbáním párou. To přináší dřevu řadu výhod:

• Intenzivní působení páry má na dřevo konečný "čisticí" účinek, který pomáhá odstranit hořké třísloviny: výzkum provedený v roce 2014 společností Laboratoire Exact prokázal, že po ošetření párou se množství elagitanninů ve dřevě snížilo o 94 %.

• Toto ošetření parou lehce rozšiřuje póry dřeva, což umožňuje závěrečnému vypalování lépe proniknout do struktury dřeva.

• Díky metodě předehřátí parou je následně možné přejít do pomalé a šetrné fáze vypalování, která respektuje a zachová původní typicitu vína.

Specialista pro tento produkt

Ing. Mgr. Lenka Fikerová, MBA

tel: +420 737 113 095

lenka@vvtech.cz

Sud si můžete sestavit přesně na míru vínu, které chcete vytvořit. Zavolejte mi a pobavíme se o odrůdě, co chcete vínu dodat a kam ho chcete posunout. Vybereme spolu především druh dřeva z konkrétního lesa, které bude pro výsledek nejlepší. Dále pak intenzitu vypálení sudu. Vaše logo je již samozřejmostí.